Asiakaskokemuksia

”Kurssi antoi eväitä rikkaampaan äänen käsittelyyn, rohkeutta ja pedagogisia vinkkejä.” -Johanna Kaarto, Musiikkikoulu Kaarto.

Jännitti etukäteen tulla kurssille ja laulaa yksin muiden kuunnellessa pelkästään minua. Kuitenkin heti tilaan astuessa Maarit otti tosi iloisesti ja rennosti vastaan ja jännitys helpotti. Lopulta, kun oma vuoro tuli, ei enää jännittänytkään. Maarit sai omalla olemuksellaan välittömän ilmapiirin koulutukseen. Vaikka me laulajat olimme entuudestaan toisillemme tuntemattomia, oli silti kotoinen olo. Kukin meistä laulajista oli omanlaisensa ja se oli rikkaus, koska toisten lauluvuorolla oppi paljon itsekin ja sellaisista asioista, joita ei välttämättä yksityistunnilla olisi tullut esille.
Opin omasta äänestäni yllättäviäkin asioita ja sain hyviä eväitä twängin käyttöön.
Tykkäsin kovasti tällaisesta ryhmäkurssista juuri sen vuoksi, että toisilta laulajilta oppii myös paljon.”
-Merja, Metal Diva-laulukurssista.

”Kurssi oli todella antoisa. Oli mukavaa saada palautetta omasta äänestä ihan ammattilaiselta. Positiivista oli ohjelman selkeä rakenne. Oli mielenkiintoista kuunnella muidenkin opetustuokioita ja huomasin, että kuunteluoppilaanakin voi saada uusia oivalluksia. Aiemmin olen suhtautunut ryhmämuotoiseen laulunopetukseen aika ennakkoluuloisesti, mutta tällä kurssilla ennakkoluulot jo vähenivät. 🙂 Iso plussa tosiaan niistä henkilökohtaisista opetustuokioista!. Käytännön asiat sujuivat kaikilta osin hyvin. Kerrankin pääsi näin opiskelijanakin osallistumaan ilman vararikkoon joutumista. 🙂Susanna, Metal Diva-laulukurssista.

”Oli mukava saada ylipäänsä palautetta omista taidoista ja kehityskohteista ihan käytännössä. Minusta oli mukavaa, että kurssilla oli sekä yksin- että yhdessälaulua ja tekniikoiden läpikäyntiä. Itse koin hyvinä vinkkeinä etenkin suun alueen kunnollisen avaamisen ja twangtekniikan. Käytännön järjestelyt olivat oikein toimivia ja kommunikointi vaivatonta.” -Krista Metal Diva-laulukurssista.

”Sain uutta kokemusta, kuinka pienillä muutoksilla muuttuu tunnelma tai syntyy tiiviimpi vaikutelma kappaleeseen. Oli hauska nähdä kuinka rintaresonanssista siirtymä saatiin luontevaksi pienellä ohjauksella pääsointiin ja niiden välillä. Käytännön järjestelyt sujuivat hyvin. Hinta-laatu-suhde oli bueno. Maarit on hyvä ohjaaja!” -S. Heikkinen, Metal Diva-laulukurssista.

Miellettömän mukavaa oli olla mukana. Itse toivoisin tämmöisiä lisää jossa saa luvan heittäytyä ehkä vähän mukavuusalueen ulkopuolelle. Jo paikalle saavuttuani oli oitis avoin ja hyväksyvä ilmapiiri, arvostan sitä tosi paljon. Maarit oli kannustava ope ja ryhtyi heti ehdottaviin korjaustoimenpiteisiin ja ehdotti kokeiluja. Maarit katsoi luottavaisesti silmiin ja oli varma asiassaan, siinä tulee turvallinen olo. Hänen kanssaan varmaan oppii laulamaan.-Heidi Sydänlammi, Suomipopin naiset-laulukurssista.laulunopiskelija, laulutunnilla

Ennakko oletus Maaritista täyttyi positiivisesti. Hän on ammattilainen ja
sitä vähän jännitin, mutta turhaan. Maarit oli jokaiselle erittäin hyvin läsnä. Oivallus kurssilla oli äänenkäytön mahdollisuus eri laulutyyleissä.-Anneli, Suomipopin naiset-laulukurssista.

Käytännön järjestelyt toimivat hyvin. Ryhmäkoko oli juuri sopiva. Tila oli viihtyisä. Aikataulullisesti päivä sujui hyvin. Kurssin tunnelma oli rento sekä avoin. Aihealueina jutut eivät olleet täysin uusia, mutta oli mukava saada uutena ns. teknistä tietotaitoa eri tyylien toteuttamiseen omassa laulussaan.”Annsofi Kreivi Suomipopin naiset-laulukurssista.

”Kurssilla oli kivaa ja aika meni todella nopeasti. Oli kiva olla ja opetus oli ammattitaitoista 🙂 ” Heta Hiltunen, Suomipopin naiset-laulukurssista.

Lähdsuomipopin naiset, laulutunti, laulukurssiin toteuttamaan pitkäaikaista haavettani oppia laulamaan oikealla tekniikalla. Aluksi jännitin ihan mahdottomasti. Luulin olevani matalaääninen ja korkealle laulaminen tuntui oikeastaan mahdottomalta
ajatukselta niin, että ääni soisi ja kuulostaisikin joltain muulta kuin pieneltä pihinältä. Nyt olen 1,5 vuotta käynyt Maaritin tunneilla ja muutos on aivan mieletön!! Olenkin parhaimmillani (ainakin tällä hetkellä) korkeissa äänissä ja äänialani on todella laajentunut. Laulan usein kolmeviivaiseen a-nuottiin saakka. Ääni on kiinteytynyt, oikea tekniikka löytynyt. Nyt työstän rekisterinvaihtokohtia… tietyssä sävelkorkeudessa todella haastavaa, mutta siinäkin alkaa kehityksen huomaamaan…mutta siis matalalle ja etenkin korkealle on nyt helppoa ja vaivatonta mennä. Suosittelen kaikille lämpimästi!! En olisi uskonut muutosta, jos joku olisi sitä etukäteen kuvannut!-Johanna, terveydenhuollon työntekijä, n. 1,5 vuotta yksityistunteja Maarit Auran kanssa.

 

Tilaa Lauluposti!
Saat tilaajalahjaksi twang-opetusvideon.
Twang on äänenkäyttötapa, joka lisää äänen kantavuutta, voimaa, kirkkautta, terää... Haluatko tietää miten se tehdään? Lauluposti - Asiaa laulamisesta, musiikista ja äänenkäytöstä!