Ajankohtaista

-Ryhdy rekisterimestariksi!

12.1.2022 klo 17.00 avautuu Maarit Auran uutuuspalvelu: Rekisterimestari – verkkokurssi lauluäänen rekistereistä ja äänihuulten värähtelymekanismeista. Saatavilla myös verkkokurssi+verkkotunti-tuotepaketti.

Tutustu Rekisterimestariin esittelysivulla ja lunasta verkkokaupassa!

-Opetus jatkuu normaalisti 4.1.2022-

Olen rokotettu ja käytän maskia lähiopetuksen aikana. Asiakas saa itse päättää omasta maskin käytöstään. Suosittelen toki tutustumaan myös verkkotunteihin.

-Kevään 2022 hinnasto on päivitetty 2.1.2022

Uudet hinnat näkyvät sekä verkkokaupassa, että kotisivuilla. Uutta on se, että tunnit kestävät nyt 50 minuuttia entisen 45min sijaan. Tarjolla on myös kahden laulutunnin&äänivalmennuksen verkkotuote sekä normaali- että etuhinnalla.

-”Toimisto” kiinni 22.12-3.1

Maarit Aura on joululomalla ja vastailee työsähköposteihin tammikuussa. Otathan yhteyttä silloin!

Hyvää joulua ja onnellista vuodenvaihdetta!

-Edenred ja Smartum

Kai tiedät, että palveluni voi maksaa kätevästi virike-edulla. Käytössä ovat Smartum- ja Edenred-mobiilisovellukset! Sijainti ei muodostu esteeksi, koska palvelu voidaan järjestää myös verkossa.

laulutunnit kulttuuriedulla, laulutunnit kulttuurisetelillä, laulutunti smartum, laulutunti edenred, äänivalmennus smartum, äänivalmennus edenred

-Tiedote: Hei syksyn uusi asiakas!

Tässä tiedote liittyen maksamiseen, palveluehtoihin, tuntien varaamiseen, koronaturvallisuuteen yms. Tarkan hinnaston ja palveluehdot voit lukea kotisivujeni hinnasto-välilehdellä. Verkkokaupasta löydät tuotteet useimpiin palveluihin.

Palvelun maksaminen

Palvelun voi maksaa verkkokaupassa, verkkolaskulla tai Edenred-tai Smartum-mobiililla. Lasku tulee sähköpostitse, mutta tarvitsen siihen kotiosoitteen osuuskunnan laskutustapojen mukaisesti. Palvelun tulisi olla maksettuna ennen laulutunnin tai äänivalmennuksen sovittua ajankohtaa.

Käyttöajat

Yksittäiset tunnit on käytettävä kuukauden kuluessa. Kolmen tunnin paketti on käytettävä kolmen kuukauden kuluessa ja viiden kuukauden paketti viiden kuukauden kuluessa. Lahjakortit, jotka sisältävät 1-3 tuntia, ovat voimassa 3kk ostohetkestä. Muutokset käyttöaikoihin on mahdollisia lääkärintodistuksen tai muun pätevän tositteen esittämällä. Ostathan siis palvelun sellaisena ajankohtana kun aiot oikeasti käyttää sen. Suoritettuja maksuja ei pääsääntöisesti palauteta.

Tunnin siirtäminen esteen takia

Tunti on siirrettävä viimeistään 24 tuntia ennen sovittua aikaa. Tätä myöhemmin peruttua tuntia ei välttämättä siirretä uuteen ajankohtaan. Tästä säännöstä on hieman joustettu korona-aikana, eli ethän tule ikinä sairaana tunnille. Mikäli tunti siirretään minun sairastumiseni takia, palvelun käyttöaikaa luonnollisesti jatketaan.

Ei sitoutumispakkoa

Tällä hetkellä on tarjolla 1-5 tunnin paketteja. Et ole velvoitettu ostamaan uusia palveluita edelliset käytettyäsi, mutta olet tervetullut niin tekemään.

Tunnin varaaminen

Minulla ei toistaiseksi ole verkkokalenteria, joten tuntien ajat sovitaan aluksi sähköpostitse: aura.maarit@gmail.com. Tämä on toiminut ihan hyvin, ja kaikille halukkaille on toistaiseksi löytynyt sopiva aika. Jatkotunneista voidaan sopia myös edellisellä tunnilla. Tunteja saattaa saada välillä nopeastikin, esim seuraavaksi päiväksi, mutta useimmiten mennään viikon-parin päähän.

Koronaturvallisuus

Olen saanut kaksi rokotetta. Käytän silti tunneilla maskia, ainakin toistaiseksi. Asiakkaan ei tarvitse käyttää maskia, mutta luonnollisesti halutessaan sitä saa käyttää. Pyrin olemaan tulematta liian lähelle asiakasta. Käsidesiä on tarjolla. Toistaiseksi ongelmia ei ole ilmennyt, mutta tarkkaavainen kannattaa olla.

Iloista syksyä laulamisen, puhumisen ja ilmaisun parissa. Nähdään!

Katso video koronaturvallisuudesta

-Palveluehdot ovat päivittyneet

Olen muuttanut laulutuntien ja muiden palveluiden käyttöajat sellaisiksi, jotka on helppo muistaa. Yhtä tuntia vastaa yksi kuukausi. Jos siis ostat yhden tunnin, sinulla on ostohetkestä laskien yksi kuukausi aikaa käyttää palvelu, kolmen tunnin paketin käyttöaika on 3 kk jne. 1-3 kerran lahjakortin käyttöaika on edelleen 3 kuukautta. Lisäaikaa voi saada esittämällä lääkärintodistuksen sairaudesta. Koronatilanne on nyt tiedossa joten käyttöaikoja ei enää muuteta sen perusteella, eikä keväällä käyttämättä jääneitä palveluita enää pidetä.

-Joululaulukalenteri 2020

Joululaulua päivittäin yhden instavideon verran. Jaan videot myös facebook-sivulleni. 1-12.12 luukut on katsottavissa youtube-videolta.

-Koronatoimet

Suositusten mukaisesti, käytän maskia lähiopetustunneilla 24.11.2020 eteenpäin.

Katso muut koronatoimeni:

-Vokologian kesäakatemia 29-30.8.2020

Toimivan äänenkäytön, kuten äänenlaadun, kantavuuden, voimistamisen, artikulaation ja tunneilmaisun periaatteita tarkastellaan sekä tutkimustiedon valossa että käytännön harjoittein. Opettajina kurssilla toimivat vokologit, joilla kaikilla on osaamista sekä äänentutkimuksesta että erilaisista äänipedagogiikoista. Kouluttajat: Tuuli Nilsson, FM, Tua Hakanpää, FM, Marja Skaffari, FIA, Maarit Aura, MuM.

 

-Ääniharjoitus päivässä!

Ääniharjoitus päivässä-verkkopalvelu on auennut myyntiin 30.3.2020. Osta palvelu Lilith-verkkokaupasta. Saatavana myös paketti, jossa verkkokurssin lisäksi henkilökohtainen verkkotunti.

Ääniharjoitus päivässä-palvelun idea on tehdä yksi ääniharjoitus päivässä kuukauden ajan. Samannimisessä facebook-ryhmässä julkaistaan päivän harjoitus aamupäivisin 1.4 lähtien. Tutustu lisää!

-Hengityskurssi puhujille ja laulajille

Olen julkaissut hengityskurssin puhujille ja laulajille.laulunopetus, verkkokoulutus, verkkovalmennus, hengitys

Kurssin 17 videota sisältävät hengitys-ja ääniharjoituksia, sekä tietoa mm. syvähengityksestä, ääntöhengityksestä, hengitystuesta, hengityksen ja mielen yhteydestä.

Tutustu lisää verkkokaupassa.

-Kolme verkkotuntia

Asiakkaiden toiveiden mukaisesti, verkkokaupasta löytyy nyt kolmen verkkotunnin paketti. Äänen kehittäminen on vain nettiyhteyden päässä!

-Uusi palvelu: Yhdistetty puhe- ja laulutunti (alkaen 24.10.2019)

Tuntuuko puheääni voimattomalta tai soinnittomalta? Rasittuuko äänesi päivän haasteissa? Kiristääkö lihaksia tai kutittaako kurkkua pidempään kestävän äänenkäytön jälkeen? Oletko saanut palautetta, ettei äänesi kanna tai ettei puheestasi oikein saa selvää? Olisiko puheen lisäksi myös lauluäänessä kehitettävää? Haluaisitko lauluääneesi lisää kantavuutta, kaunista sointia, tai laajemman äänialan?

Puhe- ja laulutunnilla saat pätevän vokologi-laulunopettajan arvion sekä puhe- että lauluäänestäsi. Hän opettaa sinulle ääniharjoituksia, joiden avulla voidaan kohentaa juuri sinun äänenkäyttöäsi. Tunnilla voidaan laulaa kappaleita, sekä käydä läpi sinulle oleellisia puhetilanteita. Saat myös vinkkejä äänenhuoltoon.

Onko puhe- ja lauluäänen kehittäminen saman tunnin aikana liian haastavaa? Ei välttämättä, jos äänivalmentaja valitsee puhetta ja laulua toisiaan tukevia ääniharjoituksia, ja selittää asiat ymmärrettävästi. Samoja fysiologisia toimintoja voidaan tutkia sekä puhuen, että laulaen. Liikkeelle voidaan lähteä aivan alkeista. Ennakko-osaamista ei tarvita.

Tunnilla voidaan keskittyä enemmän toiseen osa-alueeseen äänivalmentajan arvion tai sinun tarpeesi mukaan. Painopiste voi elää joustavasti eri kerroilla. Voit mainiosti myös jatkaa joko pelkästään laulutunneilla tai äänivalmennuksessa käyntiä. Puhe-ja laulutunti kestää 60 minuuttia.

Tutustu verkkokaupassa!

-Suomipopin naiset-verkkokurssiverkkokurssi, laulunopetus, laulaminen, laulaja, pop, äänenväri, äänensävy, soundi, sointi

💥 Syksyn laulutapaus! Suosittu Suomipopin naiset-laulukurssi saa verkkoversionsa elokuussa 2019 💥💥

Leikittele äänelläsi!
Tahtoisitko saada käyttöösi sävypaletin, jolla voit värittää kappaleita laulun tunnelman mukaan? Haluaisitko oppia pop-musiikkiin soveltuvaa laulutekniikkaa ja parantaa äänenkäyttöäsi?
Aika monella meistä on vain yksi tapa käyttää ääntä. Vain yksi sävy. Ja voi olla, että se yksi äänenkäyttötapa ei edes ole paras mahdollinen. Laulaminen tai puhuminen saattaa olla esimerkiksi voimatonta tai kireää tai se saattaa jopa sattua. Suomipopin naiset-verkkokurssilla saat käyttöösi välineitä sekä hyvän perustekniikan vakiinnuttamiseen sekä äänenkäytön monipuolistamiseen.

Suomipopin naiset-verkkokurssi perustuu suosittuun Suomipopin naiset-laulukurssiin. Se lähtee liikkeelle äänenkäytön alkeista. Opetus perustuu tutkitttuun äänifysiologiaan, joten kurssista on hyötyä kaikille, genrestä riippumatta.

Osta Lilith-verkkokaupasta!

-Julkaistu tieteellinen artikkeli 28.12.2018

🎺🎺🎺 Tadaa! Kiinnostaisiko tietää, minkä neuvon laulunopettajat kaikkein useimmin antavat laulunopiskelijoille. Kyselytutkimukseeni perustuva artikkelimme ”Laulunopettajien yleisimmin käyttämät laulupedagogiset käsitteet” on julkaistu Ainedidaktiikka-lehdessä! Ja sehän on luettavissa netissä kätevästi ja ilmaiseksi.

https://journal.fi/ainedidaktiikka/issue/view/5385

-Sähköpostiosoitteen muutos.

Käytäthän jatkossa vain ja ainoastaan osoitetta: aura.maarit@gmail.com. Aiempi osoitteeni poistuu kokonaan käytöstä, eivätkä meilit saavu minulle perille. Kiitos 🙂

-Uusi palvelu verkkokaupassa avautuu: Laulutallenteen arviointi. Onko vire kunnossa? Saako tekstistä selvää? Toimiiko fraseeraus? Koskettaako tulkinta?

Lähettämäsi tallenne voi sisältää kaksi laulua tai kymmenisen minuuttia laulamista. Saat tiiviin palautteen laulustasi (noin 100 sanaa). Varauduthan henkisesti siihen, että palaute saattaa sisältää myös kehitysehdotuksia. Palautteen voit julkaista somessa vain luvan saatuasi.

Sinun tulee huolehtia, että tallenne on muodossa, joka on helppo avata. Suositeltavin tapa jakaa tallenne on linkki esimerkiksi youtubeen tai dropboxiin, koska ainakin pitkän videon liikuttelu voi olla hankalaa. Suoritettuasi verkkomaksun, ota yhteyttä aura.maarit@gmail.com.

Lue lisää verkkokaupassa ja blogikirjoitukseni aiheesta.

Laulunopettaja_Maarit _Aura Instagramissa

Tilaa Lauluposti!
Saat tilaajalahjaksi kasvojumppavideon 🙂
Kasvojen lihasten, erityisesti purentalihasten verryttely ja venyttely voi parantaa huimasti äänellistä suoritusta. Kasvojumpasta on hyötyä sekä laulajille että puhujille.