Laulukurssit

Suomipopin naiset, Maarit Aura, laulunopetus-Suomipopin naiset tulee taas! 9-10.7.

Tykätty laulukurssi järjestetään nyt kaksipäiväisenä.

Suomipopin naiset-laulukurssilla opetellaan pop-musiikkiin soveltuvaa laulutekniikkaa ääniharjoitusten ja pop-kappaleiden avulla. Suomalaisten naisartistien biisejä lauletaan sekä ryhmässä että yksin.

Aika: ti 9.7 – ke 10.7 klo 12.15-16.
Paikka: Mahdollisuuksien tila, Pispala, Tampere. (Tilassa äänentoisto, wc, keittiö mikroineen ja kahvinkeittimineen).

Osallistujamäärä: 5-6 henkeä.

Hinta: 119 euroa / henkilö. Opiskelijat, työttömät tai eläkeläiset 109 e/ hlö. Hinta sisältää alv:n.

Saatavana myös SUOMIPOPIN NAISET SYVENTÄVÄ-laulukurssi, joka sisältää sekä kurssipäivän, sekä yhden, yksityisen 45min laulutunnin erikseen sovittavana aikana. Hinta 165 e /hlö tai opiskelijat, työttömät, eläkeläiset 155 e /hlö. Edelliselle päivälle on varattu aikaa näille yksityistunneille. Yksityistunnin pitäminen käy myös muina aikoina.

Kurssimaksu veloitetaan ennakkoon osuuskunta Lilithin verkkolaskulla. Smartumin seteleillä tai Edenredin mobiililla maksaminen onnistuu. Sitova ilmottautuminen tapahtuu ilmottautumisjärjestyksessä meilitse aura.maarit@gmail.com ja vahvistetaan maksamalla verkkolasku. Maksu on suoritettava  4.7 mennessä.

Lauluvaihtoehdot kurssilla alustavasti:

Erin: Vanha sydän
Johanna Kurkela: Rakkauslaulu
Laura Närhi: Mä päästän sut pois
Paula Vesala: Älä droppaa mun tunnelmaa
Kaija Koo: Kuka keksi rakkauden
Sanni: 2080-luvulla
Tavaramarkkinat: Kevät
Ellinoora: Elefantin paino
Jenni Vartiainen: Missä muruseni on
Maija Vilkkumaa: Satumaa-tango

Kurssilla opetettava laulutekniikka:
Kurssilla käydään läpi laulutekniikan ja äänifysiologian perusasioita, kuten äänihuulisulku, rekisterit, ääntöväylässä syntyvä sointi. Aikataulusta, osallistujien toiveista ja lähtötasosta riippuen saatamme käydä läpi esimerkiksi twangia, sekä creek-efektiä, eli narinaa. Vertailemme kuinka eri pop-laulajat toteuttavat em. äänenkäyttötapoja. Opetan jokaista osallistujaa sen mukaan, minkä havaitsen olevan hyödyksi juuri hänen äänenkäytölleen.

äänianatomia, laulutekniikkam maarit auraLaulajan äänifysiologia tutuksi 12.7.2019

”Anna koko kehon soida! ”
Tunnetko joskus itsesi hämmentyneeksi neuvojen ja mielipiteiden suossa? Mitä laulaessa oikeasti tapahtuu? Millainen on hyvä laulutekniikka? Kun tuntee perusteet, on helpompi edetä.
Laulunopettaja Maarit Aura avaa väitöskirjassaan laulupedagogisia käsitteitä selkokielelle. Tällä kurssilla hän jakaa tutkimuksensa ja lauluopetuskokemuksensa synnyttämää tietotaitoa eteenpäin.

Laulukurssilla paneudutaan laulutekniikan ja äänifysiologian tärkeimpiin tekijöihin. Kurssin tavoite on tutustua omaan ääneen, lisätä tietoisuutta ääni-instrumentin toiminnasta ja antaa työkaluja äänenhuoltoon, äänen lämmittelyyn ja lauluharjoitteluun. Kurssi sopii jokaiselle äänensä kehittämisestä kiinnostuneelle.

Kurssilla tehdään runsaasti ääniharjoituksia. Yhdessä lauletaan etukäteen valittuja kappaleita eri genreistä. Yksinlaulu aikataulun ja osallistujien toiveiden mukaan.

Paikka: Mahdollisuuksien tila, Selininkatu 5, Tampere.
Aika: 3.7 klo 12.15-17.
Hinta: 79e, opiskelijat, työttömät, eläkeläiset 69e.

Kurssimaksu veloitetaan ennakkoon osuuskunta Lilithin verkkolaskulla. Smartumin seteleillä tai Edenredin mobiililla maksaminen onnistuu. Sitova ilmottautuminen tapahtuu ilmottautumisjärjestyksessä meilitse aura.maarit@gmail.com ja vahvistetaan maksamalla verkkolasku. Maksu on suoritettava 8.7 mennessä.

 

Metal DivaLaululukurssi, laulunopetus, sinfoninen metalli laulunopetus, metalli laulukurssi, maarit aura, nightwish laulukurssi-laulukurssi (ei uutta kurssia tiedossa)

Rakastatko sinäkin Nightwish-bändin musiikkia, mutta sen laulaminen tuntuu hieman uhkarohkealta?

Nightwishissa on laulanut historiansa aikana useampi upea solisti. Heidän laulutekniikkansa ja tyylinsä eroavat toisistaan. Voit nimetä suosikkisi, niin mieltymyksesi huomioidaan opetuksessa. Tarjan, Floorin, Anetten ja Marcon esimerkin avulla voimme oppia lisää omasta äänestämme.
– Haluaisitko löytää ääneesi Nightwish-sävyjä mahtipontisesta eteeriseen?
– Tahtoisitko laulaa ylä-äänet loistokkaasti Tarjan malliin?
– Toivoisitko osaavasi käyttää koko äänialaasi yhtä sulavasti kuin Floor?

Kuulostaako hankalalta? Älä turhaan epäröi!
Vapauta sisäinen metallidiivasi Maarit Auran ohjauksessa!

suomipopin naiset, laulutunti, laulukurssiKurssipalautteita

Jännitti etukäteen tulla kurssille ja laulaa yksin muiden kuunnellessa pelkästään minua. Kuitenkin heti tilaan astuessa Maarit otti tosi iloisesti ja rennosti vastaan ja jännitys helpotti. Lopulta, kun oma vuoro tuli, ei enää jännittänytkään. Maarit sai omalla olemuksellaan välittömän ilmapiirin koulutukseen. Vaikka me laulajat olimme entuudestaan toisillemme tuntemattomia, oli silti kotoinen olo. Kukin meistä laulajista oli omanlaisensa ja se oli rikkaus, koska toisten lauluvuorolla oppi paljon itsekin ja sellaisista asioista, joita ei välttämättä yksityistunnilla olisi tullut esille.
Opin omasta äänestäni yllättäviäkin asioita ja sain hyviä eväitä twängin käyttöön.
Tykkäsin kovasti tällaisesta ryhmäkurssista juuri sen vuoksi, että toisilta laulajilta oppii myös paljon.”
-Merja, Metal Diva-laulukurssista.

Lue lisää palautteita Asiakaskokemuksia-sivulla.

Lisää laulukursseja erilaisilla teemoilla on tulossa! Voit kutsua minut vetämään laulukurssia esimerkiksi yhdistysten tai yritysten tapahtumiin, musiikkioppilaitoksiin jne.

Kurssin sisältö, kesto ja aikataulu voidaan muodostaa toiveitasi vastaavaksi. Tässä kurssiesimerkki esimerkiksi yritysten virkistyspäiville.

Virtaa laulamisesta

Ansaitsisivatko alaisesi virkistävän lauluhetken? Oman kehon kuunteleminen ja musisoiminen työkavereiden kanssa antaa potkua päivään. Kurssilla lauletaan porukalla lauluja eri genreistä ja tehdään hauskoja ääniharjoituksia. Laulamisen lomassa käsitellään muutamia äänenkäytön kannalta oleellisia asioita. Myös yksityisopetus on mahdollista. Harjoitteleminen ja esiintyminen ammattipianistin kanssa on sovittavissa.

ryhmälaulutunti, lauluryhmä tampereTunne äänesi

Voiko äänenkäytön harjoittelu olla kivaa ja voimaannuttavaa, mutta silti perustua tieteelliseen tutkimustietoon sekä perinteikkääseen äänipedagogiikkaan? Kyllä voi!

Tunne äänesi -kurssin tavoite on tutustua omaan ääneen, lisätä tietoisuutta ääni-instrumentin toiminnasta ja antaa työkaluja äänenhuoltoon, äänen lämmittelyyn, puhetekniikkaan sekä puhe- tai lauluharjoitteluun. Kurssi sopii jokaiselle äänensä kehittämisestä kiinnostuneelle.

Tilaa Lauluposti!
Saat tilaajalahjaksi twang-opetusvideon.
Twang on äänenkäyttötapa, joka lisää äänen kantavuutta, voimaa, kirkkautta, terää... Haluatko tietää miten se tehdään? Lauluposti - Asiaa laulamisesta, musiikista ja äänenkäytöstä!