Laulukurssit

laulukurssi, laulunopetus, laulutunti, klasari, ooppera, lied, maarit aura, laulunopettajaKlassisen laulun perusteet 8.10.19

Klassisen laulun opiskelu parantaa äänentuottoa ja laajentaa äänialaa. Klasarilaulu tuo ääneen uljasta sointia, liikkuvuutta ja voimaa ja se tuntuu ihanalta!

Klassisessa laulussa on omat kauneusideaalit, jotka ovat syntyneet pääsääntöisesti 1600-1800-luvulla. Klassisessa laulumusiikissa ei yleensä käytetä mikrofonia. Laulajan äänessä tulee siksi olla kantavuutta, joka ei synny puristamalla, vaan optimaalisella laulutekniikalla, mm. ääntöväylän formantteja hyödyntämällä. Klassinen laulu vaatii keskimäärin laajemman äänialan kuin esimerkiksi pop- tai iskelmämusiikki.

Kurssilla:
-Pohditaan kuinka klassinen laulu eroaa kevyen musiikin laulutyyleistä
-Käydään läpi klassiselle laululle tunnusomaisia piirteitä ja tunnustellaan niitä omassa laulussa.
-Sivutaan klassisen laulun eri tyylejä, mm. bel canto, vanha musiikki jne.
-Lauletaan helppoja klassisia lauluja.
-Perehdytään klassisen musiikin ilmaisuun ja tyyliseikkoihin.

Osiot:

1. Perusedellytys hyvä äänentuotto
-Hengitys, ilmanpaine, kestävä laulutuki
-Tasapainoinen äänihuulisulku
-Rekisterit ja ylimeno ”passagio”
-Klassiseen lauluun ominaiset ääntöväylä asetukset (huulet, kurkunpää, kieli..)
-Mielikuviin ja kehotuntemuksiin perustuvat laulupedagogiset ohjeet, joita tyypillisesti käytetään klassisen laulun koulutuksessa. Sointi, maski, fokus, inhalare la voce jne.

2. Tyylikeinot, fraseeraus, efektit, ilmaisu
-Legato
-Staccato
-Kuviolaulu
-Vibrato
-Painotukset
-Dynamiikka

Osallistujamäärä: n. 5 henkeä.

Hinta: 79 euroa / henkilö. Opiskelijat, työttömät tai eläkeläiset 69 e/ hlö. Hinta sisältää alv:n.

Kurssimaksu veloitetaan ennakkoon osuuskunta Lilithin verkkolaskulla. Smartumin seteleillä tai Edenredin mobiililla maksaminen onnistuu. Sitova ilmottautuminen tapahtuu ilmottautumisjärjestyksessä meilitse aura.maarit@gmail.com ja vahvistetaan maksamalla verkkolasku. Maksu on suoritettava 3.10 mennessä.

Kappaleita alustavasti:
Merikanto: Soi vienosti murheeni soitto
Merikanto: Tuulantei
Merikanto: Onnelliset
Kuula: Aamulaulu
Melartin: Leivo
Sibelius: Souda, souda sinisorsa

Schubert: Seligkeit
Schubert: Ave Maria (yllättävän vaikea laulaa, vaikka monelle tuttu)
Brahms: Wiegenlied, Levon hetki nyt lyö

Giordani: Caro mio ben
Verdi: Juomalaulu, Brindisi, Toivelaulukirja-sävellaji
Händel?

Suomalainen kansanlaulu: Miksi laulat lintuseni

Joululauluja? Klassiseen tyyliin laulettavia musikaalisävelmiä? Miksei joku Nightwishin kappale, jos se lauletaan klassisella tekniikalla. Voit vielä vaikuttaa 🙂

Suomipopin naiset 14-15.9.19Suomipopin naiset, Maarit Aura, laulunopetus

Tykätty laulukurssi järjestetään nyt Tampereen Vuoreksessa, kaksipäiväisenä.

Suomipopin naiset-laulukurssilla opetellaan pop-musiikkiin soveltuvaa laulutekniikkaa ääniharjoitusten ja pop-kappaleiden avulla. Suomalaisten naisartistien biisejä lauletaan sekä ryhmässä että yksin.

Aika: La la 14.9 – su 15.9.2019 klo 13.00-17.00. (Lauantaina aloitamme mahdollisesti klo13.30 että ehdin tarkastaa äänentoiston. Infoan tästä.)
Paikka: Vuoreksen koulu.
Osallistujamäärä: 6-7 henkeä.

Hinta: 119 euroa / henkilö. Opiskelijat, työttömät, eläkeläiset ja muut vähävaraiset 109 e/ hlö. Hinta sisältää alv:n. Kurssimaksu veloitetaan ennakkoon osuuskunta Lilithin verkkolaskulla. Smartumin seteleillä tai Edenredin mobiililla maksaminen onnistuu.

Ilmottautuminen: Sitova ilmottautuminen tapahtuu ilmottautumisjärjestyksessä meilitse aura.maarit@gmail.com ja vahvistetaan maksamalla verkkolasku. Maksu on suoritettava 11.9 mennessä.

Lauluvaihtoehdot kurssilla alustavasti. Nämä voivat vielä elää hieman. Valitkaa listalta kaksi. Myös muita lauluja saa ehdottaa.

Korkeammat kappaleet:
Johanna Kurkela: Rakkauslaulu
Vesala: Älä droppaa mun tunnelmaa
Ellinoora: Elefantin paino

Matalammat kappaleet:
Laura Närhi: Mä päästän sut pois

Keskikorkeat:
Erin: Vanha sydän
Maija Vilkkumaa: Satumaa-tango
Kaija Koo: Kuka keksi rakkauden
Sanni: 2080-luvulla
Tavaramarkkinat: Kevät
Jenni Vartiainen: Missä muruseni on

Jaottelu korkeisiin ja mataliin on aika karkea. Esim. Rakkauslaulussa liikutaan myös matalalla. Jos haluatte kehittää ylä-ääniä, niin harkitkaa korkeampaa kappaletta toiseksi 🙂

Kurssilla opetettava laulutekniikka:
Kurssilla käydään läpi laulutekniikan ja äänifysiologian perusasioita, kuten äänihuulisulku, rekisterit, ääntöväylässä syntyvä sointi. Aikataulusta, osallistujien toiveista ja lähtötasosta riippuen saatamme käydä läpi esimerkiksi twangia, sekä creek-efektiä, eli narinaa. Vertailemme kuinka eri pop-laulajat toteuttavat em. äänenkäyttötapoja. Opetan jokaista osallistujaa sen mukaan, minkä havaitsen olevan hyödyksi juuri hänen äänenkäytölleen.

Mikäli haluat tutustua kurssin opetussisältöön jo etukäteen, lunasta Suomipopin naiset-verkkokurssi 🙂 Kaikki live-kurssille osallistuvat ja osallistuneet saavat verkkokurssin alehintaan 35e:

https://maaritaura.lilith.fi/tuote/suomipopin-naiset-verkkokurssi-alehinnalla/

https://maaritaura.lilith.fi/kauppa/

-Suomipopin naiset tulee taas! 9-10.7.

Aika: ti 9.7 – ke 10.7 klo 12.15-16.
Paikka: Mahdollisuuksien tila, Pispala, Tampere.

äänianatomia, laulutekniikkam maarit auraLaulajan äänifysiologia tutuksi 12.7.2019

”Anna koko kehon soida! ”
Tunnetko joskus itsesi hämmentyneeksi neuvojen ja mielipiteiden suossa? Mitä laulaessa oikeasti tapahtuu? Millainen on hyvä laulutekniikka? Kun tuntee perusteet, on helpompi edetä.
Laulunopettaja Maarit Aura avaa väitöskirjassaan laulupedagogisia käsitteitä selkokielelle. Tällä kurssilla hän jakaa tutkimuksensa ja lauluopetuskokemuksensa synnyttämää tietotaitoa eteenpäin.

Laulukurssilla paneudutaan laulutekniikan ja äänifysiologian tärkeimpiin tekijöihin. Kurssin tavoite on tutustua omaan ääneen, lisätä tietoisuutta ääni-instrumentin toiminnasta ja antaa työkaluja äänenhuoltoon, äänen lämmittelyyn ja lauluharjoitteluun. Kurssi sopii jokaiselle äänensä kehittämisestä kiinnostuneelle.

Kurssilla tehdään runsaasti ääniharjoituksia. Yhdessä lauletaan etukäteen valittuja kappaleita eri genreistä. Yksinlaulu aikataulun ja osallistujien toiveiden mukaan.

Paikka: Mahdollisuuksien tila, Selininkatu 5, Tampere.
Aika: 3.7 klo 12.15-17.
Hinta: 79e, opiskelijat, työttömät, eläkeläiset 69e.

Kurssimaksu veloitetaan ennakkoon osuuskunta Lilithin verkkolaskulla. Smartumin seteleillä tai Edenredin mobiililla maksaminen onnistuu. Sitova ilmottautuminen tapahtuu ilmottautumisjärjestyksessä meilitse aura.maarit@gmail.com ja vahvistetaan maksamalla verkkolasku. Maksu on suoritettava 8.7 mennessä.

Metal DivaLaululukurssi, laulunopetus, sinfoninen metalli laulunopetus, metalli laulukurssi, maarit aura, nightwish laulukurssi-laulukurssi (ei uutta kurssia tiedossa)

Rakastatko sinäkin Nightwish-bändin musiikkia, mutta sen laulaminen tuntuu hieman uhkarohkealta?

Nightwishissa on laulanut historiansa aikana useampi upea solisti. Heidän laulutekniikkansa ja tyylinsä eroavat toisistaan. Voit nimetä suosikkisi, niin mieltymyksesi huomioidaan opetuksessa. Tarjan, Floorin, Anetten ja Marcon esimerkin avulla voimme oppia lisää omasta äänestämme.
– Haluaisitko löytää ääneesi Nightwish-sävyjä mahtipontisesta eteeriseen?
– Tahtoisitko laulaa ylä-äänet loistokkaasti Tarjan malliin?
– Toivoisitko osaavasi käyttää koko äänialaasi yhtä sulavasti kuin Floor?

Kuulostaako hankalalta? Älä turhaan epäröi!
Vapauta sisäinen metallidiivasi Maarit Auran ohjauksessa!

suomipopin naiset, laulutunti, laulukurssiKurssipalautteita

Jännitti etukäteen tulla kurssille ja laulaa yksin muiden kuunnellessa pelkästään minua. Kuitenkin heti tilaan astuessa Maarit otti tosi iloisesti ja rennosti vastaan ja jännitys helpotti. Lopulta, kun oma vuoro tuli, ei enää jännittänytkään. Maarit sai omalla olemuksellaan välittömän ilmapiirin koulutukseen. Vaikka me laulajat olimme entuudestaan toisillemme tuntemattomia, oli silti kotoinen olo. Kukin meistä laulajista oli omanlaisensa ja se oli rikkaus, koska toisten lauluvuorolla oppi paljon itsekin ja sellaisista asioista, joita ei välttämättä yksityistunnilla olisi tullut esille.
Opin omasta äänestäni yllättäviäkin asioita ja sain hyviä eväitä twängin käyttöön.
Tykkäsin kovasti tällaisesta ryhmäkurssista juuri sen vuoksi, että toisilta laulajilta oppii myös paljon.”
-Merja, Metal Diva-laulukurssista.

Lue lisää palautteita Asiakaskokemuksia-sivulla.

Lisää laulukursseja erilaisilla teemoilla on tulossa! Voit kutsua minut vetämään laulukurssia esimerkiksi yhdistysten tai yritysten tapahtumiin, musiikkioppilaitoksiin jne.

Kurssryhmälaulutunti, lauluryhmä tamperein sisältö, kesto ja aikataulu voidaan muodostaa toiveitasi vastaavaksi. Tässä kurssiesimerkki esimerkiksi yritysten virkistyspäiville.

Virtaa laulamisesta

Ansaitsisivatko alaisesi virkistävän lauluhetken? Oman kehon kuunteleminen ja musisoiminen työkavereiden kanssa antaa potkua päivään. Kurssilla lauletaan porukalla lauluja eri genreistä ja tehdään hauskoja ääniharjoituksia. Laulamisen lomassa käsitellään muutamia äänenkäytön kannalta oleellisia asioita. Myös yksityisopetus on mahdollista. Harjoitteleminen ja esiintyminen ammattipianistin kanssa on sovittavissa.

Tunne äänesi

Voiko äänenkäytön harjoittelu olla kivaa ja voimaannuttavaa, mutta silti perustua tieteelliseen tutkimustietoon sekä perinteikkääseen äänipedagogiikkaan? Kyllä voi!

Tunne äänesi -kurssin tavoite on tutustua omaan ääneen, lisätä tietoisuutta ääni-instrumentin toiminnasta ja antaa työkaluja äänenhuoltoon, äänen lämmittelyyn, puhetekniikkaan sekä puhe- tai lauluharjoitteluun. Kurssi sopii jokaiselle äänensä kehittämisestä kiinnostuneelle.

Tilaa Lauluposti!
Saat tilaajalahjaksi twang-opetusvideon.
Twang on äänenkäyttötapa, joka lisää äänen kantavuutta, voimaa, kirkkautta, terää... Haluatko tietää miten se tehdään? Lauluposti - Asiaa laulamisesta, musiikista ja äänenkäytöstä!